Ben autocad den yeni transfer olmuş bir kullanıcı olarak şunları söyleyebilirim:
Autocadde offset komutu vardı allpalanda paralel çizgi adında bi komutla yapılıyor sanırım. İşte bu komuta girdiğimde komut tek bir eleman için geçerli oluyor.Yani o elemanı offsetledikten sonra başka bir elemean seçtirmeyip yeni öteleme uzunluğu istiyor.Yine komuttan çıkmadan yatay bi elemandan sonra dikey elemanda da offset yapabilmek istediğimde başarısız oluyorum.
Autucadde ki trim komutu yerine otomatik parça silme komutu çok daha kullanışlı. Ancak keşke eleman seçerken çoklu seçim imkanı olsa..
Autocadde extend komutu yerine kullanılan nokta elama çekiştirde; tarak şeklinde olan çizigisel elemalar düşünün.Burda yatay olan çizgisel elemanları düşey olan tek çizgiden daha ileri noktaya çekiştirmek istediğimde sabit kalmasını istediğim tek düşey çizgide hareket ediyor.Bunun da düzletilmesi gerekir.Yani illa noktaları değil elemanları da seçip çekiştirebilmem gerekir diye düşünüyorum.(Seçim filtresi kullanılarak çözülebiliyor ancak pratik değil.)
Daha önce autocad kullandığım için mecburen onla kıyaslıyorum mazur görün.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. (Belki de bunlar için zaten bi yol vardır eğer öyleyse paylaşırsanız sevinirim.)
Ancak genel olarak izlenimlerim olumlu yönde...